Greve vs. Herlufsholm

Med vilje og sammenhold vinder man 3 point

Greve vs. Herlufsholm
Bubber stod for 1-0 scoring  – et mål der må siges at være det flotteste Greve-mål i denne sæson


Søndagens fodboldkamp mod Herlufsholm fik aldrig prædikatet “køn fodbold”, derimod må det siges at være en kamp hvor kvinderne beviste, at man med sammenhold og vilje tager sejren.

Greve Kvinderne var klar fra start, og de første femten minutter kunne tilskuerne se til, mens Greve pressede gæsterne med godt presspil og fornuftige kombinationer. Desværre skulle det vise sig, at gassen gik hurtigt af ballonen, og hvad der ellers lignede lovende fodbold udartede sig istedet til en fysisk kamp, hvor det blev dueller og vilje som afgjorde kampen.

Hvor der er vilje er der vej

At kampen ikke udviklede sig til den type fodboldkamp som Greve er bedst til, var dog ikke noget der rystede kvinderne. Istedet rykkede de tæt sammen, og viste hvordan man som hold kan hente sejre i land på mange forskellige måder. Og allerede efter femten minutter tager Bubber sagen i egen hånd, og giver Greve et forspring på 1-0. Det skete på en bold fra Frede, som Bubber flot løfter over modstanderen, tæmmer igen og flugter i målnettet, et mål som må siges at være Greves flotteste indtil videre. Det gav Greve kvinderne endnu mere blod på tanden, og inden for de næste fem minutter kommer de både frem til hjørne og skud på mål, dog uden held.

Hvor gæsterne ikke kunne score, formåede de derimod at presse Greve godt tilbage på banen, ved selv at stille sig taktisk godt. De skubbede backs og midtbane særdeles højt op på banen, hvillket betød at Greves kvinder følte sig nødsaget til at følge med, og dermed kom en anelse for langt tilbage på banen. Dette betød, at Greves presspil led under den dårlig placering, og de offensive spillere ofte blev spillet over, da Greve ikke formåede at skubbe næste kæde med op i tide. Dermed blev kvinderne presset mere end nødvendigt, og Herlufsholm nåede på denne måde frem til et par enkelte chancer, som enten udspillede sig i form af friløbere eller skud fra distancen. Dog stod Mira godt placeret i målet, og tog de bolde som blev sendt hendes vej. Ligeledes var Greves bagkæde særdeles stærke, og fejede uden de store problemer de truende Herlufsholmsspillere af banen.

Mira Pastoft

Mira holdte buret rent i 2-0 sejren over Herlufsholm

Greve var dog ikke tilfredse med at gå til halvleg med et enkelt mål, og søgte derfor konstant, at være farlige og skabe chancer. Det resulterede i en chance i de døende minutter, som både Bubber og Reves følger op og bolden går i mål. Men da en Herlufsholmspiller løber sin egen målmand ned, underkender dommeren målet, da han vurderer, at målmanden ikke var kampdygtig. En kendelse Greve langt fra var enige i, men da ingen andre end dommeren har magten til at underkende hans dom, må Greve vandre til halvleg med en føring på 1-0.

Når man er parat til at dø med støvlerne på

I halvlegen bliver Greve kvinderne enige om at hanke op i sig selv, sidde tættere i markeringerne, og tydeligt vise hvem der har fortjent de tre point. Samtidig foretager cheftræner Lasse Petersen en udskiftning, ud går Reves og ind kommer Troest.

Greve går på banen med ny energi og troen på, at dette bliver en sejr til hjemmeholdet. Fra startfløjtet er det da også tydeligt, at kvinderne har taget ordene i pausen til sig, og de sidder tættere på markeringerne, og deres arbejdsmorale havde fået et nyk opad. Hvor man kunne håbe, at pausen kunne have givet anledning til tanker om pænere og bedre fodbold, blev det dog i en anden boldgade, 2. halvleg udartede sig. Ofte blev der spillet lange bolde, og hverken Herlufsholm eller Greve formåede at holde bolden langs græsset og spille seværdig fodbold. Til gengæld forsatte den fysiske kamp, og begge hold viste fight og gejst. Efter et kvarters spilletid får Greve sin første chance i anden halvleg, da de får frispark tyve meter ude fra pletten. Dette formår kvinderne dog ikke, at udnytte hvilket skulle vise sig at være opskriften på det meste af anden halvleg: store chancer og muligheder som aldrig helt blev udnyttet godt nok.

Greve vs. HG

Fem minutter senere melder anden udskiftning sig hos Greve kvinderne. Gryde må gå ud med en skade, og ind kommer i stedet Sissel. Dette betyder samtidig, at Greve laver en omrokering på banen: Cc rykkes ned som 6’er, Bubber ned som 8’er, Frede ind som 10’er og Sissel sættes ind på venstre kant. Dette skaber dog ikke meget bekymring for Greves kvinder, som hurtigt omstiller sig og knokler videre i jagten på tre point. Fem minutter senere sender Bubber et flot langsskud afsted ind mod Herlufsholms målmand, og de fleste står stille i håbet om, at netop denne bold skal sende Greve foran med 2-0. Desværre griber målmaden bolden, og kvinderne må kæmpe videre for at lukke kampen af.

Michala Schnack

Michala Schnack fik debut og scorede samtidig sit første Greve mål

En halv time inde i anden halvleg foretager Greve sin sidste udskiftning, også denne gang på grund af skader. Troest som netop var indskiftet i halvlegen må gå ud med ondt i knæet, og ind kommer Greves nyeste spiller Micheala Shnack. Denne indskiftning giver pote for Greve kvinderne, og inden for de første par minutter på banen har Shnack sin første friløber, som hun desværre skyder forbi mål. Også Bubber har i disse minutter en chance, hvor Frede afdribler Herlufsholms højre back og sender en bold skråt bagud til Bubber, som hun desværre ikke får placeret godt nok, og dermed får målmanden netop handsken på.  2 minutter før den ordinære spilletid er ovre slår Schnack dog til. Denne gang med en overbevisende inderside, som sender bolden i mål, og dermed skaber hun kampens endelige resultat 2-0.

Kvinderne kunne gå trætte og glade fra banen efter en hård fight, og se frem mod to ugers træning før næste turneringskamp melder sig på hjemmebane mod Østerbro IF.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.