“Vi står skarpt lige nu” – Lasse

I Påsken var alle kvinderne og trænerteamet på træningslejr på Cypern som forberedelse til den forestående sæson i Kvalifikationsligaen. En træningslejr som trænere såvel som spillere har haft stort udbytte af, og cheftræner, Lasse, føler, at alle er godt forberedt til lørdagens sæsonpræmiere mod Vejle.

 

En uge med udelukkende fokus på fodbold

Lørdag den 24. april fløj 25 spillere og 7 fra trænerteamet mod varmere himmelstrøg. En uge med fodbold og holdet var fokus, og Lasse ser tilbage på turen med stor glæde.

”Vi har haft en utrolig givtig tur. Vi har kunne fokusere 100% på fodbolden, og spillerne har kunne koncentrere sig udelukkende om fodbold, og ikke deres skol og arbejde.”

Meget af træningslejren er gået med træning på grønsværen, hvor kvindernes opbygningsspil og pres er blevet gennemterpet, så ingen i truppen er i tvivl om, hvordan det skal gøres – og det har ifølge Lasse været med til at rykke kvinderne utrolig meget, og det var især testkampen mod Apollon FC et billede på.

”Vi har haft meget fokus på opbygnings- og presspil. I testkampen mod Apollon FC viste vi, at vi turde gå ud og prøve det af, som vi har trænet – og det er utrolig flot af pigerne, at gøre det mod sådan et hold. I kampen kunne jeg også se, hvordan vi har rykket spillernes relationer både op og udenfor banen, hvilket gør en stor forskel”, fortæller Lasse

Dødbolde var et vigtigt fokus på træningslejren. Her træner kvinderne hjørnespark.

Netop kampen mod Apollon mener Lasse, var en succes – også selvom det blev et 6-1 nederlag, som måske udefraset ligner lidt af en afklapser. Men Lasse, og ikke mindst Apollon FCs manager, George, var ikke i tvivl om, at Greve Kvinderne sagtens kunne være med på det niveau.

”Det var en rigtig god kamp for os. Vi blev tvunget til at skulle agere hurtigere, end vi er vant til. Men det klædte vores spil, da vi også gerne selv vil spille i det høje tempo. Det var vigtigt for mig, at vi holdte fast i vores koncept, og turde udføre det mod et tidligere Champions League hold. De scorer desværre seks af de samme mål, og det er jo klart noget vi skal have fokus på fremadrettet, men det er samtidig også der, hvor man kan se forskellen på os og et Champions League hold. De fandt vores svage punkt og udnyttede det – det har vi nu fået rettet på, og det sker selvfølgelig ikke i Kvallen” siger Lasse om kampen, og afslutter samtidig med at alle spillerne skal være rigtig stolte af deres præstation.


Sammenholdet er vigtigt

Fokus på træningslejren, og ikke mindst hele opstartstræningen har været på opbygningsspillet og presset som det taktiske, og ikke mindst har kvinderne arbejdet meget målrettet med dødbolde.

Men det er ikke kun på banen, at forberedelserne har været. Udenfor banen har trænerteamet lagt stor energi i at samle holdet, da enkelte spillere er stoppet og nye er kommet til. Spillernes sammenhold har derfor været et stort fokuspunkt.
”Vi har fokuseret på at rykke spillernes sammenhold. Siden sommer 2017 har vi haft stor udskiftning i truppen, så træningslejren og opstartstræningen har også været rigtig vigtig for et sociale” uddyber Lasse.

 

Kvinderne var på træningslejren ude og spille paintball.

Kvinderne fik dermed også overskredet deres grænser på Cypern, hvor daglige sociale arrangementer skulle ryste kvinderne sammen på tværs af alder og position på banen. De sociale arrangementer stod kvinderne selv for og var alt lige fra quiz og udfordringer til danseshows. Ugen sluttede derfor af en med tur på paintballbanen, hvor grænserne for alvor blev overskredet for kvinderne og alle rykkede endnu tættere sammen.

 

De sidste aftaler er på plads

Lørdag kickstarter kvinderne sæsonen mod Vejle, en kamp der har været længeventet. Ifølge Lasse er kvinderne klar, og kampen skal nok gå hen og blive en spændende og jævnbyrdig.

”Vi står skarpt lige nu. Vi har stort konkurrence på de forskellige pladser, og har stort set alle spillere klar. Vi bør komme ud med en utrolig energi efter vores tur til Cypern, og det tror jeg på kan være med til at gøre en forskel på lørdag. Det er to hold som begge arbejder utrolig hårdt, som skal møde hinanden – så jeg forventer, det bliver en tæt kamp”

Lasse ser truppen som værende utrolig skarpe lige nu med en høj selvtillid og et godt sammenhold – hvilket han synes er rigtig vigtigt før den forestående kamp mod Vejle. En kamp som både Lasse og resten af truppen har set frem til og glæder sig til:

”Der er ingen tvivl om at truppen glæder sig utrolig meget til kampen mod Vejle, og ikke mindst er spændte på, hvad sæsonen kan bringe. Men vi tager en kamp ad gangen, og for os handler det om at komme ud og vise den fodbold, vi godt kan lide at spille” afslutter Lasse.
Kvindernes kamp mod Vejle er lørdag den 7. april kl. 13.00 i VB Parken. Du kan læse mere om kampen her >