Lasse Petersen, cheftræner Greve

Cheftrænerens ord om sæsonen

Lasse Petersen, cheftræner Greve

Cheftræner Lasse har stået i spidsen for Greve Fodbold Kvinder siden maj 2017 – og han er manden bag kvindernes oprykning og 1. plads i 1. division øst. Vi har nu taget et tilbageblik på sæsonen sammen med Lasse.

 

En skidt start på en utrolig rejse

Det så ikke for godt ud efter de første to kampe i sæsonen. Mod al forventning formåede kvinderne kun at høste 1 sølle point fra de to første kampe – og troen, både i truppen og fra folk udefra, var på daværende tidspunkt ikke særlig høj.

”Vi fik ikke den ønskede start, som vi havde håbet på. Men jeg troede stadig på projektet. Men det er da klart, at man begynder at tænke om det man gør, er det rigtige og hvor fejlen er osv.” fortæller Lasse om starten på sæsonen.

Men den ringe start må siges blot at have været en dårlig forpremiere på en forrygende sæson. For efter de to skuffende kampe, så Lasse satte sig ned og så en masse tidligere kampe igennem og samtidig kiggede han en ekstra gang på sit spillermateriale. Via en masse nørderi, fandt han frem til, at en ny spillestil måtte være løsningen – og det må siges at have været en klog beslutning, han traf, tilbage i august.

Den nye spillestil fik nemlig gejsten og troen tilbage i truppen – og herefter høstede kvinderne mål og point på stribe. Det har bl.a. betydet, at statistikken sidst på sæsonen lyder på:

  • Ubesejret i 12 ud af 13 kampe
  • 9 kampe i streg med clean sheet
  • I snit scoret 3,1 mål pr. kamp

For Lasse lå den nye spillestil lige til højrebenet, da han først fik analyseret spillermaterialet i dybden. Ifølge Lasse gav det mening at spille så offensivt og satse mere defensivt, som netop er dét, den nye spillestil går ud på. Men det var ikke uden et sats, at Lasse midt i det hele sadlede om.

”I mange situationer ville det være en hjernedød idé at skifte spillestil to kampe inde i sæsonen. Men jeg blev enig med mig selv om, at jeg ville tage satset. Vi havde friweekend og dermed to uger til at kunne arbejde med det. Spillerne tog utrolig godt imod det, og det er bestemt også deres fortjeneste, at det er gået, som det nu er.” fortæller Lasse om skiftet.

 

Holdet med flest cleansheets og mål

Det er en flot statistik kvinderne har holdt igennem sæsonen: 41 mål og 9 cleansheets. Det har ingen andre hold i 1. division øst præsteret og det mener Lasse skyldes, at der er blevet arbejdet godt med presset. Det betyder, at kvinderne stopper mange angreb allerede på modstandernes banehalvdel og dermed også formår at skabe mange målchancer:

”Jeg elsker offensiv fodbold. I mine øjne er det her man kan skabe underholdende fodbold, og det synes jeg, vi har været i stand til. Jeg har brugt meget tid på den sidste 1/3 af banen i træningen og dermed haft fokus på spillernes offensive løbemønstre og forståelse for hinanden, så både angriberne, den centrale midt og kanterne har forståelse for de løb, de laver, og at de timer det rigtigt. Det tror jeg har været afgørende for vores mange mål, selvfølgelig sammen med ugentlig angrebstræning med mange gentagelser i afslutninger” fortæller Lasse.

Og det er blevet til mange mål af mange forskellige målscorere – hele 11 forskellige spillere er på topscorelisten i 1. division. Nævnes skal også at fire Greve-spillere er i top 10 på topscorelisten, hvilket bevidner om en god bredde i truppen, noget som Lasse er meget glad for:

”Jeg er glad for, at vi har så mange målscorere og ikke mindst hele fire spillere i top 10 på topscorelisten. Det må tyde på, at vi har en utrolig god bredde i truppen og arbejder den rigtige vej med at lave mange målscorere – det er nemlig vigtigt, at vi har mange der kan score mål, da det stiller os stærkt bl.a. ved skader.”

Lasse roser også alle spillerne for at have været utrolig gode til at suge til sig – og være gode til at arbejde med deres individuelle færdigheder.

Lasse Petersen, cheftræner. Greve

Lasse på banen inden kamp. Foto: Greve Fodbold Kvinder

Men det er ikke kun den offensive organisation, der har haft Lasse opmærksomhed – det defensive har også været i fokus og det har bl.a. båret frugt ved 9 kampe med clean sheets.

”Vi har arbejdet utrolig meget med den defensive placering og opbakning til den enkelte spiller. De to ting tror jeg er afgørende for, at vi har holdt clean sheet i så mange kampe” fortæller Lasse.

Målmændene har også haft deres faste målmandstræning med Allan Ahlberg, der er målmandstræner. De to målmænd, Isa og Mira, komplementere hinanden rigtigt godt og lærer også meget af hinanden indbyrdes. Det har også styrket målmandsposten og ifølge Lasse også været afgørende for de flotte resultater.

 

En hård sæson

Ingen er kommet sovende til oprykningen og det har været en mental hård sæson for spillere såvel som teamet bag. Spillerne har oplevet helt nye krav, som de ikke tidligere er blevet mødt af og forventningerne til hver enkel spiller er også blevet hævet.

”Jeg har sat store krav til hver enkel spiller, flere spillere er blevet omskolet, nogle har fået nye opgaver og andre har jeg sat endnu større krav til. Det har løftet vores bundniveau og hævet vores topniveau en del.”

Det er dog ikke kun spillerne der her sidst på sæsonen har følt sig mere mentalt trætte end tidligere, også Lasse har haft en sæson med meget om ørerne, bl.a. hans A-træner uddannelse, hvilket har krævet at han har skulle holde tungen lige i munden.

”Rejsen har været utrolig hård, da jeg også har skrevet A-træner opgave. Men jeg har nydt hvert et sekund, og jeg glæder mig kun til at arbejde med de her spillere hverdag. Jeg tror på, at vores rejse bliver endnu bedre.”

 

3F ligaen er realistisk

Lørdag spiller kvinderne sidste kamp mod Birkerød – en kamp der skal falde i Greve favør, da Birkerød er bundhold. Til april 2018 starter så Kvalifikationsligaen, og allerede det har Lasse gjort sig lidt tanker om:

”Til april venter Kvalifikationsligaen, og jeg forventer, at vi går ind med samme indstilling, som vi har haft til størstedelen af kampene i 1. division. Jeg vil se spillernes vilje og arbejdsindstilling, da den har været afgørende i denne sæson.” fortæller Lasse.

I den nye sæson står kvinderne over for fire nye hold, som de ikke har spillet imod før. Det ser Lasse frem mod med stor glæde, da det også vil give mere erfaring. Det er dygtige hold kvinderne skal møde, men Lasse ser bestemt at 3F Ligaen er indenfor rækkevidde.

”Jeg tror på, det er realistisk, at vi kan kvalificere os til 3F Ligaen. Det bliver hårdt, da det er nogle gode hold, vi er oppe imod. Men kan vi gå ind og præstere, som vi har gjort i de fleste kampe i år – jamen så tror jeg også muligheden er der” siger Lasse afslutningsvis.

 

GREVE VS. ØSTERBRO

Lørdag Kl. 13.00 møder kvinderne Birkerød i en kamp, hvor de 3 sidste point skal jagtes. Når kampen fløjtes af skal det hele fejres! Så kom ud og vær med. Det er på kunstbanen i Greve. Vel mødt til alle!