Katrine Sparre header mod FC Damsø mål

0-3 sejr sikrer delt 1. plads

Katrine Sparre header mod FC Damsø mål

 

I onsdagens kamp mod FC Damsø sikrede kvinderne sig 3 vigtige point og rykker dermed op på en delt 1. plads i 1. division. Kvinderne vandt 0-3 med mål scoret af Sparre, Sissel og Troest.

 

Vilje og kampgejst var nøgleordene

”Vilje er et nøgleord i dag – vi skal vise, at vi har viljen til at vinde”, sådan havde cheftræner, Lasse, indledt det taktiske oplæg til kvinderne inden kampen mod FC Damsø. Og viljen bar kvinderne igennem store dele af kampen.

Kampen bød på ny spilformation: 3 – 5 – 2. En formation som kvinderne har trænet i 1,5 uge og dermed var det et sats allerede nu at teste det i kampsituation, men det skulle vise sig at være den helt rigtige formation mod FC Damsø. Selvom spillet bølgede lidt frem og tilbage i de første 10 minutter af kampen, så havde kvinderne et godt tag på FC Damsø og Greve bagkæden med Nico, Malle og He lukkede af for alle FC Damsøs lange bolde.

 

0-1 føring ved halvleg

Reves er den første Greve spiller, der kommer frem til skud på mål, men desværre går bolden lige forbi. Få minutter efter får Sparre en stikning fra Bubber, og fører bolden ind i feltet. I feltet tager FC Damsø benene på Sparre og alle fra Greve appellerer for straffe, men dommeren er ikke på kvinderne side og dømmer dermed ingenting.

Kvinderne lagde et godt pres på FC Damsøs bagkæde og det betød flere store chancer – men FC Damsøs målmand, Josephine Madsen, var skarp i målet og havde tre klasse redninger. Den ene hvor Schnack har bevæget sig ud på venstre kant og smider et flot indlæg, som Sparre header mod mål. Alle havde set den inde, men Josephine får lige akkurat foden på og FC Damsøs midterforsvarer clearer bolden.

Få minutter efter svarer Sparre dog igen. Et fantastisk forarbejde af Bubber på midten, giver Sparre mulighed for friløber, som hun placerer køligt forbi mål målmanden og ind i mål. 0-1 i ’27 minut.

Ikke længe efter 0-1 scoringen, har Frede en fremragende tur langs venstre kant og skyder udefra – bolden ryger forbi Josephine i målet, men rammer stolpen og retur i feltet igen. Schnack kommer først på returen og sender bolden mod mål, men igen får Josephine foden på, der herefter clearer. Første halvleg bød altså på flere store chancer til Greve.

Malou Maja Andersen

Malle og resten af bagkæden havde fuld kontrol over FC Damsøs angribere

 

I den anden ende formåede Nico, Malle og He at holde godt trit med FC Damsøs angribere og FC Damsø har kun én stor chance i 1. halvleg, udover et par hjørnespark. Og netop FC Damsøs hjørnespark havde Greve kvinderne haft meget fokus på i ugen op til kampen. FC Damsø er farlige på hjørne og fem af deres mål i denne sæson er scoret på hjørne, så det var et stort fokus inden kampen. Men også dette fik Greve kvinderne bugt med på de enkelte hjørnespark, FC Damsø kom frem til i kampen.

På midten havde Gryde, CC og Bubber også god plads at boltre sig på, hvilket gav god mulighed for flot spilfordeling og dermed blev der fra midten leveret gode opspil ud til Reves og Frede på kanterne.

Kvinderne gik til halvleg med en 0-1 føring.

 

Overtaget skulle fastholdes i 2. halvleg

Kvinderne havde overtaget i 1. halvleg og der var ingen tvivl om, at kvinderne ville have skulle fortsætte i 2. halvleg. Kvinderne kom nemlig ud med en høj intensitet efter pausen og satte sig på spillet både taktisk og fysisk. Det betød også, at FC Damsø ikke havde nogle reelle chancer i 2. halvleg og de lange bolde, som FC Damsø gerne ville spille på, headede Malle, He og Nico troligt væk.

Schnack der spillede sin anden kamp i Greve trøjen lagde også et godt pres på FC Damsøs bagkæde, og efter en fantastisk stikning fra Frede, får Schnack driblet bolden ned til baglinjen med det formål at lave indlæg. Men Schnack bliver fældet af FC Damsøs venstre back i feltet og dommeren dømmer på mærkværdigvis frispark til FC Damsø og ikke til Schnack. Dette medførte gult kort til Sparre grundet brok til dommeren.

 

Udskiftninger der gav nye kræfter og flere mål

I 2. halvleg foretager Greve kvinderne udskiftninger. I 58’ minut skiftes Reves på højrekanten med Sissel og i 64’ minut er det Schnack der skiftes ud med Troest. Det var to indskiftninger, der skulle vise sig at være kampafgørende.

I 69’ minut har Sparre bevæget sig ud mod venstre kant og smækker et indlæg ind i boksen. Den ryger dog hele vejen over til Sissel, der tæmmer bolden og helt uventet skyder mod mål – bolden går direkte i mål, til stor overraskelse for både FC Damsø og Greve. 0-2!

Celine Troest

Troest lukkede festen med 0-3 målet

Troest ville også være med og bare 7 minutter efter leverer Bubber endnu et af hendes fantastiske oplæg, som Troest ganske sikkert og køligt skyder i netmaskerne. 0-3 til Greve!

Få minutter efter 0-3 scoringen foretager Greve sidste udskiftning – ud går Bubber, der spillede en fremragende kamp og kan krediteres for to assists, med debutanten, Mulle.

De sidste 15 minutter af kampen handlede om at holde FC Damsø væk fra målet og dette klarede den defensive organisation uden problemer. I den offensive organisation opstod der også flere chancer til bl.a. Frede og Troest, men kampen ender med slutresultatet 0-3 og en meget glad og tilfreds cheftræner:

”Jeg er utrolig glad og mega stolt over mine piger i dag, som viste kæmpe klasse! Taktisk har vi aldrig været så gode, som vi var i dag og spillerne har en kæmpe ære i dette!

Holdet stod sammen i dag, og hjalp hinanden gennem god kommunikation, vilje og sammenhold. Samtidig stod vi fantastisk defensivt og dette gjorde, at FC Damsø kun var farlige 1-2 gange udover deres dødbolde. Men netop dødboldene har vi haft stor fokus på, da vi vidste, at Damsø er super skarpe på dem.

Offensivt fik vi sat det tempo, vi gerne ville – og fik der igennem flere gange splittet FC Damsøs kompakte forsvar. Så jeg kan kun sige, at jeg er super glad og stolt.”